WRAP — Z PASTĄ Z AWOKADO ORAZ PIERSIĄ Z KURCZAKA
Składniki
DLA KURCZAKA:
- 250 G PIERSI Z KURCZAKA
- 1 ŁYŻKA OLIWY Z OLIWEK
- SÓL, PIEPRZ, DO SMAKU
- OREGANO DO SMAKU
- SŁODKA PAPRYKA DO SMAKU
DLA PASTY:
- 1 DOJRZAŁE AWOKADO
- 1 SEREK KREMOWY W KRĄŻKACH HOCHLAND MIXTETT
- 1 ŁYŻKA SOKU Z LIMONKI
- 1 ŁYŻKA POSIEKANEJ KOLENDRY
- 1 ZĄBEK CZOSNKU
- SÓL, PIEPRZ, DO SMAKU
DODATKOWO
- 2 TORTILLE
- 4 LIŚCIE SAŁATY
- 4 PLASTRY POMIDORA
- 4 PLASTRY OGÓRKA
- 4 PLASTRY CEBULI
Przygotowanie
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. W misce wymieszaj oliwę z oliwek, przyprawy do kurczaka, sól i pieprz. Ułóż filety z kurczaka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj je mieszanką oliwy i przypraw. Piecz kurczaka przez około 20-25 minut do momentu, gdy mięso jest przypieczone i nie różowieje w środku. Po upieczeniu wyjmij kurczaka z piekarnika i pokrój na cienkie plastry.
W misce rozgnieć widelcem miąższ z awokado. Dodaj sok z limonki, posiekaną kolendrę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Na koniec dodaj ulubiony serek kremowy w krążkach Hochland Mixtett i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Na każdej tortilli rozsmaruj równą ilość pasty. Ułóż pokrojone kawałki kurczaka, warzywa i zwijaj delikatnie w rulon. Pokrój na mniejsze kawałki w sam raz do dzielenia się.