SAŁATKA Z SEREM SAŁATKOWYM, SEZONOWYMI OWOCAMI I WARZYWAMI
Składniki
GŁÓWNE
- 2 brzoskwinie
- 250 g szparagów
- 150 g miksu sałat
- 140g borówek
- opakowanie sera Sałatkowego typu greckiego Hochland lekkiego w bloczku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- pół cytryny
- sól i pieprz do smaku
- oliwa do smażenia
Przygotowanie
Od szparagów oderwać twarde końcówki, pokroić szparagi na 3 mniejsze części i ugotować w osolonej wodzie przez 4 minuty. Następnie usmażyć lub ugrillować na patelni na oliwie ze szczyptą soli aż do lekkiego zarumienienia. Brzoskwinie pokroić w plasterki, a ser Sałatkowy Hochland w kostkę. Wszystkie składniki na sałatkę zmieszać ze sobą. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, solą i pieprzem i polać gotową sałatkę.