POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z PESTO, SUSZONYMI POMIDORAMI, RUKOLĄ I SEREM ŻÓŁTYM GOUDA WĘDZONA
Składniki
GŁÓWNE
- 300 g polędwiczki wieprzowej
- 1 łyżeczka pesto
- 6 sztuk pomidorów suszonych
- Kilka gałązek rukoli
- 4 plasterki sera żółtego Gouda wędzona Hochland
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie
Polędwiczki wieprzowe delikatnie rozbić płaską częścią tłuczka do mięsa, uformować prostokąty. Doprawić solą i pieprzem. Następnie posmarować polędwiczki pesto, ułożyć na każdej po dwa plastry sera żółtego Gouda wędzona Hochland, posiekane pomidory i gałązki rukoli. Uformować roladkę i owinąć ją folią aluminiową. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 st. przez ok. 17 minut.
Pociąć w plastry i podać np. z puree ziemniaczanym i warzywami blanszowanymi.