PIECZONE MŁODE ZIEMIACZKI Z SERKIEM I SZCZYPIORKIEM
Składniki
GŁÓWNE
- 6 młodych małych ziemniaków
- Kremowy serek twarogowy Hochland Kanapkowy ze szczypiorkiem
- Szczypiorek
MARYNATA
- Oliwa lub olej
- 3 ząbki czosnku
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Ziemniaki
dokładnie umyć w skórkach, nie obierać. Zagotować osoloną wodę
i wrzucić do niej ziemniaki. Gotować 5 minut, odlać wodę i lekko
przestudzić. Przygotować marynatę — w misce wymieszać oliwę,
przeciśnięty czosnek, doprawić solą i pieprzem. Przygotować formę
wysmarowaną olejem.
Ziemniaki przekroić na połówki i ułożyć w formie. Następnie każdy
posmarować marynatą. Piec w piekarniku nagrzanym do 200-220 stopni 20-25
minut do zrumienienia. Po wyjęciu z piekarnika na ziemniaki nałożyć
po łyżeczce kremowego serka twarogowego Hochland Kanapkowy ze szczypiorkiem
i posypać siekanym szczypiorkiem.