KWAŚNA ZUPA OGÓRKOWA ZABIELANA SERKIEM KREMOWYM
Składniki
GŁÓWNE
- 3 łyżki masła
- 1 cebula biała
- 500 g ogórków kiszonych
- 500 g młodych ziemniaków
- OPAKOWANIE SERA KREMOWEGO HOCHLAND W BLOCZKU ZE SZCZYPIORKIEM I CEBULKĄ
- 2 l domowego bulionu warzywnego
- 250 g soku z kiszonych ogórków
- Sól, pieprz do smaku
- Świeży koperek do podania
Przygotowanie
Na maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Ziemniaki szorujemy i osuszamy. Kiedy cebulka się zarumieni dodajemy pokrojone w grubą kostkę ogórki i młode ziemniaki. Zalewamy bulionem. Przykrywamy, zagotowujemy, zmniejszamy moc palnika i gotujemy 30 minut. Następnie dolewamy sól z kiszonych ogórków i serek kremowy. Mieszamy, aż całość się połączy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i świeżym posiekanym koperkiem.