CAKE POPS
Z KREMEM CZEKOLADOWYM
SKŁADNIKI NA
10 SZTUK / 5 PORCJI
DLA CAKE POPSÓW:
- 200 G CIASTA CZEKOLADOWEGO
- 70 G SERKA KANAPKOWEGO ŚMIETANKOWEGO HOCHLAND
- 40 G KREMU CZEKOLADOWEGO HOCHLAND
- 100 G CZEKOLADY
- 4 ŁYŻKI WIÓRKÓW KOKOSOWYCH
- 100 G KOLOROWYCH POSYPEK
- 1 ŁYŻECZKA OLEJU
- 10 PATYCZKÓW DO LIZAKÓW
POSYPKA
- 1 OPAKOWANIE KREMOWEGO SERKA ŚMIETANKOWEGO HOCHLAND
- 200 G MIESZANYCH OWOCÓW JAGODOWYCH/LEŚNYCH
- 50 G WIÓREK KOKOSOWYCH LUB PYŁEK PSZCZELI
Przygotowanie
W misce wymieszaj pokruszone ciasto, serek kanapkowy, krem czekoladowy i wiórki kokosowe. Uformuj z ciasta kulę i owiń ją folia spożywczą. Tak przygotowaną włóż do zamrażarki na kwadrans. Po tym czasie podziel ciasto na 10 równych porcji i uformuj je w kulki. Gotowe układaj na desce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw na kwadrans do lodówki.
Czekoladę rozpuść z łyżeczką oleju w kąpieli wodnej. Posypki przesyp do miseczki.
Wyjmij kulki z lodówki. Każdą kulkę nabijaj na patyczek i maczaj w polewie czekoladowej. Poczekaj, aż nadmiar czekolady spłynie i obsyp kulkę kolorową posypką. Gotowy cake pops możesz odłożyć do zastygnięcie czekolady lub zjeść od razu ze smakiem.